glava dokumentov 100let

Zadeva: OBVESTILO lovskim pripravnikom o lovsko kinoloških in strelskih prireditvah

 

Lovski pripravnik (enako za oba spola)  se mora v pripravniški dobi udeležiti najmanj dveh kinoloških prireditev in dveh strelskih prireditev, ocene odstrela in izgub divjadi na ravni OZULa;  katere se potrdijo v dnevnik lovskega pripravnika.

 

 


Z novim Pravilnikom o lovskem strelstvu je določeno, da se mora pripravnik v pripravniški dobi udeležiti dveh strelskih prireditev….  kjer spozna kako poteka streljanje na glinaste golobe, kombinacijo, kompak, premične tarče…. 

Koledar strelskih prireditev za leto 2023 imate objavljen na spletni strani LZM  http://www.lz-maribor.si/lovsko-strelstvo   /glejte tekme na nivoju LZM in LZS/!!    Strelske prireditve na nivoju LD ne zadostujejo.

Pripravniki imajo možnost, da se udeležijo Lige in Prvenstva Lovske zveze Maribor, ki šteje kot udeležba:

  1. kolo: 25. marec 2023            NEDELJA ob 8.30, strelišče Gaj - Pragersko
  2. kolo: 1. april 2023                 NEDELJA ob 9.00, strelišče Gaj - Pragersko
  3. kolo: 8. april 2023                 NEDELJA ob 9.00, strelišče Gaj - Pragersko

Prvenstvo LZM: maj 2023, strelišče Gaj – Pragersko

 

Državno prvenstvo LZS: september 2023, strelišče Gaj – Pragersko


 

Prvi vikend v aprilu se prične prva kinološka prireditev na našem koncu »Telesno ocenjevanje lovskih psov« na vadbišču LKD Maribor na Zgornji Polskavi.

Vse ostale termine kinoloških prireditev za leto 2023 bodo objavljene v reviji Lovec.          Koledar vseh kinoloških prireditev v Sloveniji je objavljen na http://prireditve.kinoloska.si/     

 

Koledar kinoloških prireditev LKD Maribor 2023.  http://www.lkd-maribor.si/koledar/

 


 

V mesecu aprilu /6.4./, bomo izvedli izobraževanje za mentorje, ki imajo v letu 2023 nove lovske pripravnike in jih seznanili z vsemi novostmi in pravilno izvedbo praktičnega dela lovskega izpita.

 

 

V četrtek, 20.4.2023 bomo na Lovski zvezi Maribor za lovske pripravnike, ki so bili sprejeti v LD v letu 2023 izvedli izobraževanje »pravilna izvedba praktičnega dela lovskega izpita v lovski družini«. Na izobraževanje vas prijavijo tajniki LD.