Božidar KUNEJ, 5.11.2021

Lovska zveza Slovenije je v sodelovanju z Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR), higiensko službo (VHS)  in Lovsko zvezo Maribor v četrtek, 4. novembra, izvedla praktični del usposabljanja za člane skupin za iskanje poginulih divjih prašičev za severno vzhodno Slovenijo.

 

 

Prvi dan usposabljanja za skupine po 25 udeležencev je potekal pri lovskem domu in istoimenskem lovišču Pobrežje - Miklavž. 

Prva skupina je s prikazom praktične vaje pričela ob 9. uri, druga ob 11:30 uri in tretja, popoldan ob 14:00uri.

Načrt terenskega dela je bil sledeč: 1 ura izvajanja biovarnostnih ukrepov pri vstopu in izstopu iz okuženega območja, 1 ura prikaza pristopa k najdenemu poginulemu divjemu prašiču in 2 uri izvedbe iskanja na terenu z uporabo aplikacije WBT.

Predpogoj za prijavo na to usposabljanje je bila udeležba na predhodnem teoretičnem usposabljanju, ki je potekalo na daljavo prek aplikacije MS Teams v mesecu juliju.

Drugi dan usposabljanja ob enakem časovnem terminu bo v soboto, 6.11.2021.

 

Na ogledu Praktične vaje iskanja poginulih divjih prašičev preko aplikacije WBT je bila prisotna tudi regionalna televizija Net TV, ki pripravila prispevek, ki bo objavljen na televiziji.

 

Ogled videa je možen s klikom na spodnjo fotografijo!

video apk

 

 

Za ogled fotografij s predstavitve, kliknite na spodnjo sliko. 

Vse fotografije: KunejB.