20.6.2023, Darjan Vesenjak

Med ohranjanje tradicije in dobrih medsebojnih odnosov prav gotovo sodi tesno sodelovanje na področju strelstva in lovstva v Lovsko gojitvenem bazenu (LGB) Kozjak. V LGB Kozjak spadajo lovske družine (LD)  Vurmat, LD Gaj nad Mariborom in LD Boč na Kozjaku.

Tradicionalno tekmovanje vsako leto gosti druga lovska družina. Tekmuje se z MK puško in puško šibrenico na glinaste golobe v skladu s pravilnikom o lovskem strelstvu LZS in sicer v članski in veteranski konkurenci. V bodoče bo potrebno razmisliti še o kategoriji super veteranov, kajti opaža se, da se takšnih srečanj in tekmovanj udeležuje več starejših, kot mlajših članov.

V sončnem in vročem dopoldnevu, dne 18.6.2023,je bila organizatorica tekmovanja LD Gaj nad Mariborom in sicer na strelišču Čičekovo. Pod okriljem novega vodstva LD sta uvodni govor  in pričetek tekmovanja opravila starešina LD Gaj nad Mariborom Simon Lavrenčič in referent za strelstvo Boris Urbas. Pozdravila sta vse prisotne, opisala potek tekmovanja in druženja, pozvala vse udeležence k varnosti in zaželela čim več strelskega uspeha. Kljub domači družbi so trema, vročina in tudi »domači teren« naredile tekmo razburljivo do zadnjega oddanega strela.

Prav noben ni imel težav s sodnikoma in sicer predsednikom LZM Marjanom Gselmanom in Jožetom Želj, saj so vsi tekmovalci doumeli, da je potrebno tekmovanje izpeljati v skladu s Pravilnikom o lovskem strelstvu, pa čeprav gre za prijateljsko tekmovanje.

Po podelitvi pokalov in medalj je bilo prijetno in veselo prijateljsko druženje ob dobri hrani in ohlajeni štajerski kapljici pri lovskem domu LD Gaj nad Mariborom. Hvala organizatorju za odlično izpeljano tradicionalno tekmo in pogostitev.

 

Uvrstitve:

Ekipno člani:

1.LD Gaj nad Mariborom

2.LD Vurmat

3.LD Boč na Kozjaku

 

Ekipno veterani:

1.LD Gaj nad Mariborom

2.LD Boč na Kozjaku

3.LD Vurmat

 

Posamezno člani kombinacija:

1.Matevž Golob Demšar LD Gaj nad Mariborom

2.Marko Rožman LD Gaj nad Mariborom

3.Marko Cepec LD Vurmat

 

Posamezno veterani kombinacija:

1.Darjan Vesenjak LD Gaj nad Mariborom

2.Rado Triplat LD Boč na Kozjaku

3.Milan Cepec LD Vurmat

 

Prehodni pokal je osvojila LD Gaj nad Mariborom

 

lgb kozjak1

Udeleženci strelske tekme LGB Kozjak foto:Vili Vute

 

lgb kozjak2

foto:Vili Vute

 

 

lgb kozjak3

foto:Vili Vute