Humanitarna pomoč lovskih organizacij lovcem in LD na poplavljenih območjih

dr.Marjan Toš, 11.9.2023

Avgustovske uničujoče poplave, ki so povzročile veliko materialno škodo, so hudo prizadele tudi številne Lovske družine (LD) in lovce na Korškem, v Savinjski dolini in na Gorenjskem. Lovska zveza Slovenije (LZS) se je kot nevladna naravovarstvena organizacija takoj odzvala klicu na pomoč. Upravni odbor LZS je obravnaval predloge ukrepov za pomoč lovcem in LD in na izredni seji sprejel predloge Nadzornega odbora LZS, Razsodišča in Zelenega sklada o takojšnji pomoči LD in lovcem in sicer tako,  se neuporabljena sredstva posameznih komisij namenijo za humanitarno pomoč. Sklepi so bili soglasno potrjeni in tako kot po lanskoletnem požaru na Krasu bodo zdaj slovenski lovci pomagali še svojim tovarišem na območjih, ki so jih prizadele avgustovske poplave. Tovarištvo in solidarnost v zeleni bratovšini pač ostajata veliki vrednoti.

Na osnovi sklepov Upravnega odbora je Lovska zveza Slovenije za odpravo posledic poplav prerazporedila znesek 25.000 EUR iz rezervnega sklada in znesek 5.000 EUR iz postavke financiranja  Strokovne službe LZS in iz postavke delovanje o organov in delovnih teles. Upravni odbor LZS je sprejel tudi sklep, s katerim je pozval vse članice LZS,  torej Lovske družine, ki v poplavah niso utrpele škode, da za odpravo posledic poplav donirajo finančna sredstva  v skladu s svojimi zmožnostmi. Če jim finančne razmere to dopuščajo,  priporočajo LD, da donirajo znesek 10 EUR po članu.

Poleg tega je LZS odprla posebni račun, na katerem se bodo zbirala finančna srdstva, ki jih bodo za odpravo posledic poplav prispevali lovci kot posamezniki, območne Lovske zveze in druga društva ter organizacije, ki so člani LZS.

 

prea

Fotografija: Poplave in plazovi so odnesli tudi marsikatero lovsko prežo/Foto: Marjan Toš