Društvo proti mučenju živali Koroške se je po prijavi sprehajalcev odpravilo na teren in na travniku našlo dele telesa zaklanih živali.

V društvu so včasih izredno razočarani nad odnosom do živali, saj zaznavajo vse več nasilnih smrti oziroma mučenj v njihovem okolišu. Foto: Društvo proti mučenju živali Koroške

Čeprav se prostovoljci večkrat soočijo z neprijetnimi prizori umrlih ali mučenih živali, pa je te dni Društvo proti mučenju živali Koroške v šoku. Sprehajalci so jih namreč obvestili, da so na travniku pod Ivarčkim jezerom pri Kotljah našli zapuščino nezakonitega zakola.

Sprehajalci so na travniku pod Ivarčkim jezerom pri Kotljah našli zapuščino nezakonitega zakola.Foto: Društvo proti mučenju živali Koroške

Prostovoljci so se nemudoma odpravili na teren in tam naleteli na šokanten prizor. »Na travniku je ležalo devet spodnjih delov nog, od tega osem konjskih in eno srnino, prebavni organi, deli kože in grive,« nam je pojasnila Dajana Vodnjov iz Društva proti mučenju živali Koroške. Kot kaže, je ta srhljivi prizor do zdaj skrival sneg, klavci pa so verjetno upali, da bodo ostanke raznosile zveri. »Kot lahko vidite na fotografijah, pa so ostanki še vedno tu. Najdbo in nezakoniti zakol konjev in srne smo tudi prijavili pristojnim službam,« je dodala naša sogovornica. V društvu so včasih izredno razočarani nad odnosom do živali, saj zaznavajo vse več nasilnih smrti oziroma mučenj v njihovem okolišu. »Brez premora pa se soočamo s težavo zapuščenih mačk, saj se njihovo število le povečuje. Posvojitev je sicer malo, zato bomo vsake pomoči in podpore ljudi dobre volje izredno veseli,« je zaključila Dajana.