EMNID Raziskava: 93 odstotkov podpore v Severnem Porenju-Vestfaliji

17.marec 2015 (djv) Berlin

Lovci imajo pozitivno podobo (Vir: DJV)

Lovci imajo pozitivno podobo (Vir:DJV)

V nedavni anketi, ki jo je izvedel inštitut Emnid v Severnem Porenju-Vestfaliji, je 93 odstotkov ankentirancev dejalo, da lovci prispevajo k skrbi za  njihovo območije, ohranjanje narave ter divjih živali. 77 odstotkov vprašanih meni, da bi morala lovska organizacija in lovci v prihodnje upleniti več divjadi, če je to potrebno za zaščito gozdov in preprečitev škod. 86 odstotkov vprašanih se zavzema za oskrbo živali v stiski. Glede na anketo, le devet odstotkov prebivalstva, lov označi za nič dobrega. Anketo je v času med 12-14 marec 2015 v imenu lastnika zemljišča združenja Nordrhein-Westfalen izvedlo 1.000 anketirancev.

 

"Pričakovanja ankete so bila presežena" je dejal Hartwig Fischer, predsednik nemškege Lovske zveze (DJV). Podpora za lov je še vedno velika, argument nekaterih državnih politikov, ki bi radi izvedli reforme na tem področju so nepotrebni. Max von Elverfeldt, predsednik lastnikov zemljišč Association NRW dejal na predstavitvi Emnid raziskave, v mestih maloljudje ve kaj o naravi. "To je res, žal tudi nekateri poslanci. Kako so odgovorni za odločanje o pomembnih spremembah zakonodaje o lovu in ribolovu, to zadevo vedo  kvečjemu iz knjig? " Said Elverfeldt.

Od leta 1999, lahko DJV opravljajo ankete za lov na zvezni ravni, nazadnje je bila anketa opravljena leta 2011. Okoli 80 odstotkov Nemcev, je prepričanih, da je lov potrebno urediti ter s tem uravnavati populacije divjadi in s tem prepreči škoda od divjadi v gozdovih in poljih. 85 odstotkov Nemcev je naklonjeno hranjenu divjadi katero izvajajo lovci. Da so lovci radi na prostem, misli skoraj 90 odstotkov nemškega prebivalstva, to so rezultati inštitut za tržne raziskave in komunikacije, Bremen und Partner GmbH prihaja (IFA). Izjava, da so prebivalci šli med lovcie iz želje po streljanju ne drži, 87 odstotkov Nemcev so drugačnega mnenja. Pred skoraj 10 leti je bila stopnja 77 odstotkov. Več tem času se je v Nemčiji povečalo zanimanje za lov med lovci, saj je bilo izdano več lovskih dovoljenj. Število lovcev je bilo v letu 1990/91 321.700, v lovskem letu 2013/14 pa se je povečalo na 369.314.