Božidar KUNEJ, 10.10.2016

V soboto, 8. oktobra je v organizaciji Lovske zveze Maribor na ribniku Transom ribiške družine Maribor,  potekalo že tradicionalno 8. ribiško srečanje - tekmovanje članov LD za pokal Lovske zveze Marbor 2016. Sedemnajst ekip lovskih družin in ekipo ribiškke družine Maribor je v uvodu pozdravili predsednik LZM Marjan Gselman in predsednik komisije za stike z javnostmi in prireditve pri UO LZM Drago Vešner. 

Gospodar ribnika Transom Karel Žižek in strokovni tajnik LZM Božidar Kunej sta tekmovalce seznanila s pravili ribolova in opravila žreb ribolovnih mest. Ribolov je potekal od devete do dvanajste ure. Med tem so člani lovske družine Janžev Vrh pripravljali divjačinski golaž na lesenem "šporhajtu" kot to znajo le oni.

Pri tehtanju ulova, se je pokazalo kdo je med lovci pravi ribič. Kazalec tehnice se je med ekipami lovskih družin najdlje pomaknil pri ekipi LD Polskava. Naslov riibiškega carja 2016 si je priboril Boštjan Bedrač z najtežjim ulovom, krapom mase 5100g. So pa lovcem ribiči ribiške družine Maribor, pokazali da so v ribniku prave ribe, saj je njihov skupni ulov bil kar enkrat večji od najboljše ekipe med lovci.

Po zaključenem ribolovu,  je sledila razglasitev rezultatov ribolova. Vsaka udeležena ekipa LD je prejela praktične nagrade. Najboljše tri ekipe in ribiški car, pa so prejeli pokale. Po skupinski fotografiji je sledila zaslužena malica, kot se za lovce spodobi odličen divjačinski golaž, katerega so pripravili Janževski lovci.

V prijetnem jesenskem soncu  so si lovci in ribiči izmenjali izkušnje tega ribolovnega dne in kovali plane za jesenske love in naslednje ribiško srečanje. 

 

image00002 

image00001

image00006image00007

image00003

image00004

image00005

                                                                                                Foto: LZM

 

Več fotografije je objavljenih v spletni galeriji.

 Objavljamo končne rezultate 8. ribiškega srečanja - tekmovanja članov LD za pokal Lovske zveze Marbor 2016.

pokalni rezultati ribolova 2016

koliina ulovljenih rib 2016