14.5.2017, Božidar KUNEJ

Lovska zveza Maribor je v soboto 12. 5. 2018, pri lovskem domu LD Velka opravila svečano podelitev spričeval mladim lovcem, ki so v letu 2018 uspešno opravili lovski izpit. V generaciji je pred izpitno komisijo lovski izpit uspešno zaključilo 36 kandidatov med njimi je bilo šest lovk, en kandidat pa je imel priznan izpit kot gozdar. Ob podelitvi spričeval so vsi mladi lovci in lovke slavnostno zaprisegli in podpisali Etični kodeks slovenskih lovcev.

Rogisti Lovske zveze Maribor so z zvoki rogov naznanili slavnostni pričetek prireditve. Vse navzoče mlade lovce, njihove mentorje, starešine in predavatelje je v uvodu pozdravil predsednik LZM, Marjan Gselman, kot je povedal so zadovoljni z učnim uspehom, predvsem pa z odgovornim  odnosom  »zelencev« do divjadi in narave, ki so ga izkazali med izobraževanjem.  »Bodite lovci s ponosom, ne sramujte se lovskega kroja in zelenega klobuka. Predvsem pa pozabite na lov zaradi  trofej, pač pa  vedno  in povsod delajte v dobro in za korist divjadi«, jim je dejal pred svečano zaprisego ter jim zaželel veliko uspešnih lovskih poti.

Predsednik komisije za izobraževanje pri LZM, Ivan Žižek je navzočim podal poročilo o izvedbi letošnjega tečaja za lovski izpit, katerega so kandidati opravili s povprečno oceno 3,92. Med njimi je bilo pet odličnjakov (Timi Koziker, Denis Podgornik, Tjaša Šela, Samo Šlaus, Željko Motaln), ki so prejeli posebno knjižno darilo. Po podelitvi spričeval in podpisu Etičnega kodeksa slovenskih lovcev je sledila pogostitev in sproščeno druženje.

Vsem še enkrat čestitamo in jim želimo dober pogled!

image00001

Skupinska fotografija mladih lovcev/lovk z mentorji, starešinami in predavatelji LZM  /foto:LZM/

Vse prisotne je v imenu LZM pozdravil predsednik Marjan GSELMAN  /foto:LZM/

image00034    

Najboljši v generaciji 2018 /zgoraj od leve/ Timi Koziker, Denis Podgornik, Tjaša Šela, Samo Šlaus, Željko Motaln /foto:LZM/

 

Nina Heričko je mladim lovcem prebrala zaprisego Etičnega kodeksa slovenskih lovcev. /foto:LZM/

Podpis Etičnega kodeksa slovenskih lovcev in podelitev spričevala. /foto:LZM/

Slavnostni zaključek podelitve so kot pričetek izvedli Rogisti Lovske zveze Maribor /foto:LZM/