4.9.2018, Slobodan TATALOVIČ

Komisija za stike z javnostjo in prireditve pri Lovski zvezi Maribor, je v soboto, 1. septembra 2018, organizirala že tradicionalno tekmovanje članov lovskih družin LZM v ribolovu. Tekmovanja se je udeležilo kar 16 ekip, vsaka od njih pa je štela tri člane. Glede na izredno slabo vremensko napoved je bilo veliko število udeležencev presenečenje. Vse se je dogajalo na ribniku Ribiške družine Maribor – Transom v Razvanju. Le-ta je tukaj zelo lepo uredila okolico in oba ribnika, ki sta tam.

Pred začetkom tekmovanja je najprej Karel ŽIŽEK, gospodar teh ribnikov, pojasnil pravila tekmovanja. Nato pa sta vsem udeležencem tekmovanja dobrodošlico in dober prijem zaželela še predsednik LZM Marjan GSELMAN in predsednik Komisije za stike z javnostjo in prireditve Drago VEŠNER.

Po žrebu ribolovnih mest so se lovci, tokrat v vlogi ribičev, odpravili na svoja mesta in tekmovanje se je začelo. Kot rečeno je tekmovanje, ki je trajalo tri ure potekalo v zelo lepo urejenem okolju in tudi grozeče slabo vreme ni omajalo dobre volje vseh sodelujočih.

ribolov 2018

(Foto: Slobodan Tatalovič)

Proti koncu tekmovanja se je nebo zjokalo in na udeležence se je vlila prava ploha. A lovci nismo kar tako in tekmovanje se je kljub nalivu nadaljevalo in končalo brez dežja. Sledilo je tehtanje ulovljenih rib.

Med ekipami je prvo mesto osvojila LD Sladki vrh – Paloma z 21,55 kg ulova. Druga le bila LD Rače z 18, 30 kg ulova, tretja pa je bila LD Boč na Kozjaku z 10,30 kg ulova. Za zmagovalnimi ekipami se je, z več ali manj sreče pri ulovu, zvrstilo ostalih trinajst ekip.

 

Ribiški car za leto 2018, z najtežjo ulovljeno ribo, je postal član LD Sladki vrh – Paloma Srečko ČERNČIČ. Njegov amur je tehtal kar 11,55 kg. 

ribolov 2018 2

(Foto: Slobodan Tatalovič)

Po tehtanju rib se je znova ulilo kot iz škafa, kot radi rečemo. Zato se je družabni del prireditve nadaljeval v Gostilni Lobnik v Orehovi vasi. Gostilničar Jože LOBNIK, sicer tudi znani lovec LD Rače, nas je pogostil z izvrstnim bogračem.

Sledila je razglasitev rezultatov. Prve tri ekipe so prejele pokale vsi udeleženci pa priložnostna darila, kot spomin na udeležbo.

Kljub temu, da je bilo vreme na trenutke neprijazno, je tekmovanje odlično uspelo. Poleg druženja, ki je osnovni namen takšnih prireditev, je bilo prisotno tudi dosti dobre volje. Vsekakor je vse našteto vzpodbuda, da prihodnje leto nadaljujemo s podobno prireditvijo.