29.6.2020, dr.Marjan TOŠ

Na strelišču Lovske družine (LD) Dobrava v Slovenskih goricah je bilo tradicionalno tekmovanje v streljanju na glinaste golobe za pokal ob dnevu državnosti 2020. 

V ekipni konkurenci je  zmagala LD Kog pred Strelsko družino (SD) Vitomarci in LD Vurmat z Duha na Ostrem Vrhu. Pokal državnosti 2020 je osvojil Davorin Toš iz LD Trnovska Vas, ki je v dodatnem razstreljevanju ohranil najbolj mirno roko in oster pogled pred Štefanom Rihterjem iz LD Vurmat in Jožetom Perkom iz Lenarta. Davorin Toš je slavil tudi v športnem stavuin tako postal absolutno zmagovalec Dobrave 220. Na drugo mesto se je uvrstil Andrej Ropič iz LD Pernica in na tretje Denis Celec iz SD Skakovci. Še posebej zanimivo je bilo tekmovanje veteranov, v katerem je po pričakovanju slavil domači strelski matador Ivan Bezjak iz Dobrave pred  Bojanom Lešnikom iz LD Duplek in domačinom Vladom Steinfelserjem iz Dobrave.

Tekmovanje je vodil strelski referent LD Dobrava Srečko Hojnik, ki je skupaj s starešino Francem Slekovcem podelil pokale zmagovalcem.

M.T.

slike jun202000002

Veliki zmagovalec Dobrave 2020;    Foto: Marjan Toš

slike jun202000003

Veteranske legende  z Ivanom Bezjakom/desno/; Foto: Marjan Toš

 

slike jun202000001

Utrinek iz strelišča; Foto: Marjan Toš