glava dokumentov 100let

Izobraževanje  "Preizkus znanja o ravnanju z orožjem"

LD obveščamo, da smo razpisali izobraževanje "Preizkus znanja o ravnanju z orožjem". Namenjeno je lovskim pripravnikom, kateri so bili letos sprejeti v LD za opravljanje praktičnega dela lovskega izpita.

 

V okviru praktičnega dela lovskega izpita se mora lovski pripravnik udeležiti najmanj dveh lovskih strelskih prireditev, ki jih organizira LZS ali območna zveza lovskih družin v skladu s Pravilnikom o lovskem strelstvu. Udeležbo ima vpisano na tretji ali zadnji strani dnevnika dela lovskega pripravnika.

 

 

Prijave pripravnikov na izobraževanje podajte preko aplikacije LISJAK; Izobraževanje/nov/predlog za izobraževanje/Preizkus znanja o ravnanju z orožjem (MARIBOR) najkasneje do 20.septembra 2022.

 

 

Predviden urnik izobraževanj:

 ·       Predavanje iz varnega rokovanja z orožjem, Zakona o orožju, javnem redu in miru, javnih shodih in prireditvah, kazenskega zakonika RS, forenzike in prve pomoči bomo izvedli v četrtek, 22.9.2022 ob 17:00 uri  v predavalnici Lovske zveze Maribor, Tržaška cesta 65, Maribor.

 ·       Preverjanje znanja iz  varnega rokovanja z orožjem in prve pomoči bo v petek 30.9.20222 ob 17:00 uri v predavalnici Lovske zveze Maribor, Tržaška cesta 65, Maribor.

·       Praktični del preizkusa* bo v soboto 1.10.2022 ob 8:00 uri na strelišču LD Pobrežje - Miklavž.

 ·       Predavanje in preverjanje znanja lovsko orožje, optika, balistika bomo izvedli naknadno po dogovoru s pripravniki.

 

 *kdor ne pristopi k pisnemu delu izpita iz varnega rokovanja z orožjem, ne more pristopiti k praktičnemu delu na strelišču.

 

  

 

Ob prijavi pripravnika v Lisjaku preverite/vnesite njegov veljaven e-naslov oz. mobilno številko! Obveščanje o začetku in poteku izobraževanja bo potekalo po elektronski pošti oz. sms_u  pripravnika!

 

 

Izobraževanje je za pripravnike plačljivo.

  

                                                                   Strokovna služba LZ Maribor