prenos copy Lovska zveza Slovenije                                                                            Župančičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Slovenija                                                                          Telefon: +386 (1) 24 10 910             

                  www.lovska-zveza.si     Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na

2. Dobrodelni ples LZS, ki bo v soboto, 10. oktobra 2015, ob 19.00 uri v Delavskem domu v Trbovljah.

Namenjen je zbiranju sredstev za solidarnostni Zeleni sklad. Z Zelenim skladom zagotavljamo solidarnostno pomoč našim lovkam in lovcem oziroma njihovim svojcem v izrednih življenjskih situacijah. Tako je Zeleni sklad prav zaradi lanskega dobrodelnega plesa lahko namenil denarno pomoč najbolj potrebnim. To dejstvo je lahko v ponos vsem umetnikom, ki so prispevali svoja dela za uspelo dražbo, številnim donatorjem, organizatorjem prireditve in ne nazadnje vsem udeležencem 1. Dobrodelnega plesa LZS.

Letos smo koncept prireditve nekoliko spremenili. Soorganizacijo drugega dobrodelnega plesa smo na Upravnem odboru LZS ponudili vodstvom območnih lovskih zvez, ki lahko na tak način to osrednjo lovsko dobrodelno prireditev približajo svojim članom in se obenem predstavijo celotni slovenski lovski javnosti. Za soorganizacijo prireditve se je prijavila Zveza lovskih družin Zasavje, ki že aktivno dela, da bi ta prireditev res uspela. Županja Trbovelj gospa Gabrič je nagradila organizatorje te osrednje družabne lovske prireditve in brezplačno ponudila v uporabo dvorano Delavskega doma v Trbovljah, ki je že gostila številne tovrstne prireditve.

Organizatorji smo se letos obrnili na še številčnejši krog priznanih lovcev-umetnikov in gospodarskih družb, da bi nam s svojimi umetninami in finančnimi prispevki (donacijami) omogočili soliden priliv v Zeleni sklad. Zavod za gozdove je v ta namen zopet daroval odstrel jelena. Zasavske lovske družine so za avkcijo namenile odstrel dveh gamsov, muflona in srnjaka. Za avkcijo je namenjena tudi pištola Arex Rex Zero 1 standard, dve kameri-detektorja, krmilnica za divje prašiče itd. Upamo, da se bo za podobno ponudbo odstrela trofejne divjadi odločila še katera od lovskih družin in tako najbolj učinkovito prispevala v Zeleni sklad. Donacije še vedno sprejemamo. Kakršnekoli pomoči v obliki sponzorstva pri organizaciji dobrodelnega plesa, donacije za Zeleni sklad ali podarjenega umetniškega dela bomo zelo veseli. Svojo pripravljenost nam lahko sporočite na telefonsko številko 040 135 150 (Jasna Kovačič Siuka, LZS) ali na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Za plesno glasbo in dobro razpoloženje bo poskrbel Ping Pong Band iz Trbovelj, za izborno kulinariko pa Gostilna Čop s kuharskim mojstrom Lojzetom Čopom na čelu. Oglejte si oba izbrana jedilnika (glej priponko) z vrhunsko kulinarično ponudbo in ob naročilu kart sporočite, kateri jedilnik ste izbrali. Če jedilnika ne boste izrecno navedli, vam bomo postregli Hubertov jedilnik.

Naročilo kart (priložnostnih značk) sprejemamo najkasneje do 7. oktobra 2015 na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Cena vstopnice vključno z večerjo je 25 EUR. Znesek naročenih vstopnic boste nakazali na TRR LZS št. 02010-0015687097 s pripisom Donacija za Zeleni sklad LZS.

Če imate morda pomisleke o udeležbi na prireditvi, v razmislek pripenjamo naslednje besede, ki so bile objavljene v Lovcu iz leta 1911 ob najavi dobrodelnega lovskega plesa:»Tudi naj se ne misli, da je ples namenjen samo gospodi. Na ples pride lahko kmet ali gospod, vsak bo mili in drag gost našega društva.«

 

Za lovke in lovce je predviden lovski kroj.

Na svidenje na dobrodelnem plesu!

Lovski zdravo!