glava dokumentov

Vse lovske družine LZM, ki imajo v letu 2018 nove lovske pripravnike obveščamo, da se morajo pripravniki v pripravniški dobi udeležiti najmanj dveh kinoloških prireditev in dveh lovskih strelskih tekmovanj, ocene odstrela in izgub divjadi na ravni OZULa;  katere se potrdijo v dnevnik lovskega pripravnika.

 

Vse termine kinoloških prireditev za leto 2018 imate objavljene v reviji Lovec 3/2018 na strani148-151, http://www.lovska-zveza.si/userfiles/Lovec/pdf/Lovec-2018-03.pdf

 

Z novim Pravilnikom o lovskem strelstvu je določeno, da se mora pripravnik v pripravniški dobi udeležiti dveh lovskih strelskih tekmovanj….  kjer spozna kako poteka streljanje na glinaste golobe, kombinacijo, kompak, premične tarče…. 

Koledar strelskih prireditev za leto 2018 imate objavljen na spletni strani LZM http://www.lz-maribor.si/lovsko-strelstvo  /glejte tekme na nivoju LZM in LZS/

Za udeležbo na tekmovanju LZS v Gaju na Pragerskem /14.4. in 28.4./ potrdite vašo udeležbo na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

V kolikor pripravnik nima dveh udeležb na strelskih prireditev od nivoja OLZ dalje, v jesenskem času ne more pristopiti k izvajanju izobraževanja iz varnega rokovanja z lovskim orožjem.

 

 Konec meseca aprila, bomo izvedli izobraževanje za vse mentorje, ki imajo v letu 2018 nove lovske pripravnike in jih seznanili z vsemi novostmi in pravilno izvedbo praktičnega dela lovskega izpita.

Strokovna služba LZM