glava dokumentov

 

 

-     vsem LD 

 

O K R O Ž N I C A   št. 10/ 2018

 

»Usposabljanje v ravnanju z lovskim orožjem«

 

LD obveščamo, da smo razpisali izobraževanje »Usposabljanje v ravnanju z lovskim orožjem«. Namenjeno je lovskim pripravnikom, kateri so bili letos sprejeti v LD za opravljanje praktičnega dela lovskega izpita.

 

Novost s preteklim letom je, da se teoretično usposabljanje, ki je bilo prej v sklopu ostalih predavanj za lovski izpit prenese v usposabljanje iz varnega ravnanja z lovskim orožjem.

Pogoj za pristop k izobraževanju je da pripravnik pred začetkom usposabljanja prisostvuje na 2 strelskih prireditvah in ima te vpisane na 3. strani dnevnika dela lovskega pripravnika.

Prijave pripravnikov na izobraževanje podajte preko aplikacije LISJAK; Izobraževanje/nov/predlog za izobraževanje/Preizkus znanja o ravnanju z orožjem (MARIBOR) najkasneje do ponedeljka, 1.10.2018.

 

 

Predviden urnik izobraževanj:

Predavanje iz varnega rokovanja z orožjem, zakona o orožju, javnem redu in miru, javnih shodih in prireditvah ter kazenskega zakonika RS bomo izvedli

v petek, 5.10.2018 ob 17:00 uri

v predavalnici Lovske zveze Maribor, Tržaška cesta 65, Maribor.

Predavanje lovsko orožje, optika, balistika bomo izvedli

soboto, 6.10.2018 ob 8:00 uri

v predavalnici Lovske zveze Maribor, Tržaška cesta 65, Maribor.

Predavanje forenzika in Osnove nudenja prve pomoči pri ranah s strelnim orožjem z orožjem bomo izvedli

ponedeljek, 8.10.2018 ob 17:00 uri

 

v predavalnici Lovske zveze Maribor, Tržaška cesta 65, Maribor.

 

Preverjanja znanja iz varnega ravnanja iz orožja in prve pomoči v petek, 12.10.2018 ob 17:00 uri. Praktični del preizkusa v soboto 13.10.2018 ob 8:00 uri na strelišču LD Pobrežje - Miklavž.

 

 Ob prijavi pripravnika v Lisjaku preverite/vnesite njegov veljaven e-naslov oz. mobilno številko! Obveščanje o začetku in poteku izobraževanja bo potekalo po elektronski pošti oz. sms_u  pripravnika!

 

 

Izobraževanje je za pripravnike plačljivo.

 

Lovski zdravo!

 

 

   Lovski zdravo!

Strokovna služba LZ Maribor