dr. Marjan TOŠ, 19.4.2022 

Mariborska lovska zveza je največja območna lovska organizacija v Sloveniji, saj povezuje in združuje 45 LD  z okoli 2100  člani. Že tretji mandat jo kot predsednik vodi Marjan Gselman, sicer član LD Pobrežje – Miklavž, lovec in kinolog, ki je dolga leta  aktiven tudi v Upravnem odboru Lovske zveze Slovenije in je v zdajšnjem mandatu tudi član uredniškega odbora revije Lovec in odbora lovskega založništva LZS.

Dolga leta je kot starešina uspešno vodil LD Pobrežje – Miklavž in je tudi predsednik slovenskogoriškega območnega  združenja upravljalcev lovišč (SOZUL). Lovcem predava o varnem rokovanju z orožjem, lovski kinologiji in je tudi strelski sodnik. Ob njegovi 60-letnici, katero je sicer  praznoval že pred kratkim, so mu člani Upravega odbora na zadnji seji izročili spominsko sliko in se mu zahvalili za uspešno vodenje LZ Maribor ter za požrtvovalno delovanje v lovstvu nasploh.

Predsedniku LZ Maribor čestike ob njegovi šestdesetletnici tudi v imenu Nadzornega odbora LZ Maribor, predvsem pa veliko zdravja in preudarnih odločitev v dobro lovske organizacije in njene bodočnosti, ki je na velikih preizkušnjah. Da o varstvu narave in divjadi ne govorimo posebej. Kot lovec praktik  bo znal ločti zrnje od plev in povezati vse generacije štajerskih lovcev. Praznovanje stoletnice LZ Maribor  lani je to potrdilo. gselman 60let

Marjanu Gselman  (levo)   je  v imenu štajerskih lovcev čestital  Borut  Mithans, podpredsednik LZ Maribor  (Fotografija: KunejB)

Mariborska lovska zveza je največja območna lovska organizcija v Sloveniji, saj povezuje in združuje 45 LD  z okoli 2100  člani. Že četrti mandat jo kot predsednik vodi Marjan Gselman, sicer član LD Pobrežje – Miklavž, lovec in kinolog, ki je dolga leta  aktiven tudi v Upravnem odboru Lovske zveze Slovenije in je v zdajšnjm mandaru tudi član uredniškega odbora revije Lovec in odbora lovskega založništva LZS. Dolga leta je kot starešina uspešno vodil LD Pobrežje – Miklavž in je tudi predsednik slovenskogoriškega območnega  združenja upravljalcev lovišč (SOZUL). Lovcem predava o varnem rokovanju z orožjem in je tudi strelski sodnik. Ob njegovi 60-letnici, katero je sicer  praznoval že pred kratkim, so mu  člani Upravega odbora na zadnji seji   izročili spominsko sliko in se mu zahvalili za  uspešno vodenje LZ Maribor in za požrtvovačno delovane v lovstvu nasploh.

Predsedniku  LZ Maribor čestike ob njegovi šestdesetletnici tudi v imenu Nadzornega odbora LZ Maribor, predvsem pa veliko zdravja in preudarnih odločitev v dobro  lovske organizacije in njene bodočnosti, ki je na velikih prezkušnjah. Da o varstvu narave in  divjadi ne govorimo posebej. Kot lovec  praktk  bo znal ločti zrnje od plev in povezati vse generacije štajerskih lovcev. Praznovaje stoletnice LZ Maribor  lani je to potrdilo.

M.T.

Fotografija:

Marjanu Gselmanu  (levo)   je  v imenu štajerskih lovcev čestital  Borut  Mithans, podpredsednik LZ Maribor