23.5.2022, dr. Marjan TOŠ

BENEDIČANI ZASLUŽENO BAZENSKI PRVAKI, GREGA FEKONJA PA NAJBOLJŠI STRELEC

Na strelišču Strelskega društva Osek pri Vladu Steinfelserju se je končalo letošnje prvenstvo v strelski kombinaciji za pokale lenarškega lovsko – gojitvenega bazena (LGB). Nastopile so ekipe Lovskih družin ( LD) Benedikt, Dobrava,Lenart, Voličina, Sveta Ana  in Sveti Jurij v Slovenskih  goricah. Med udeleženci je bilo nekaj dobro znanih in izkušenih strelcev, sicer pa so skoraj vse LD svoje ekipe že močno pomladile.

Tekmovanje je bilo nadvse zanimivo in do konca  negotovo, saj so bili izidi dokaj tesni. Najprej so se strelci pomerili v streljanju na glinaste golobe, ki so dobesedno leteli v prah in pepel. Po golobih pa je bilo na vrsti še tekmovanje v streljanju z MK puško na tarče srnjaka, gamsa, lisice in divjega prašiča. To je nekaterim povzročalo kar nemalo preglavic, saj je bilo časa za priprave na letošnje bazensko prvenstvo relativno malo.

Ekipni zmagovalci v lovski kombinaciji so zasluženo postali člani LD Benedikt pod vodstvom kapetana Branka Lončariča. Na drugo mesto so se nekoliko presenetljivo, a zasluženo uvrstili tekmovalci iz LD Sveti Jurij in na tretje člani LD Dobrava. 

V posamični konkurenci je slavil Grega Fekonja iz LD Benedikt pred Milanom Baumanom iz LD Sv. Jurij in Dominikom Slekovcem iz LD Dobrava. Pokale je ekipam in najboljšim strelcem v imenu organizatorja, to je LD Sv. Ana, podelil starešina Marjan Kramberger.

Glavni sodnik na prvestvu je bil izkušeni Mladen Petelin iz LD Benedikt, prvenstvo pa je zgledno organizirla  in bezhibno izvedla LD Sveta Ana v Slovenskih goicah. 

 

slika00003

Fotografija: Zmagovita ekipa LD Benedikt/Foto: Marjan Toš

 

slika00001

Fotografija: Grega Fekonja je prejel pokal v posamični konkurenci za najboljšega strelca/Foto: Jure Toš

slika00002

Fotografija: Trije najboljši strelci letošnjega prvestva LGB Lenart v Oseku/Foto. Jure Toš