SREČANJE S KOROŠKIMI  ZAMEJSKIMI LOVCI BO V POLSKAVI

dr.Marjan TOŠ

Upravni odbor Lovske zveze (LZ) Maribor je na zadnji seji ocenil, da so večino letošnjega obsežnega programa praktično že izpolnili. Ostajajo jim še manjše  obveznosi na podorčju izobraževanja in zaključna dela na projektu sodbne ekološke učinice, ki jo  urejajo v okviru obsežnega projekta »Zelena eko točka Štajerske.

Kot je povedal predsednik LZ Maribor Marjan Gselman, je finančno podprlo  veliko lokalnih skupnosti, saj je namenjen ekološkemu osveščanju in okoljski vzgoji mladine, predšolskh in šolskih otrok. Z nekaterimi občinami se za podporo še dogovarjajo. Upravni odbor LZ Maribor  je  izrekel zahvalo vsem sodelavcem projekta  Praznik lovske kulture, ki je bil skupaj z dnevi sloveskega strelstva na Pragerskem. 

Sicer pa so govorili  tudi o  aktualnih temah, med drugim  o spremembah in dopolnitvah Pravil Lovske zveze Slovenije in posledično tudi  Pravil LZ Maribor. Dotaknili so se  nekaterih odprtih vprašanj v zvezi z vodenjem disciplinskih postopkov po LD in  se seznanili z novimi obveznostmi s področja  veterinarsk-higienskih  predpisov ravnanja z upljenjeno divjadjo  v skladu z najnovejšimi navodili urada za varno hrano. Sklenili so, da bo letošnje srečanje s člani Kluba prijateljev lova iz  Celovca 12. novembra v Lovski družini Polskava. Tam bodo za koroške  zamejske lovce pripravili krajši skupni lov na fazane in nato še prijateljsko lovsko srečanje. Po seji Upranega odbora je predsednik LZ Maribor Marjan Gselman podelil spominsko darilo strokovnemu tajniku zveze Božidarju Kuneju ob njegovem »malem  Abrahamu«.

Fotografija: Predsednik Marjan Gselman (levo) podeljuje spominsko darilo Božidarju Kunej /Foto: D. Muršec/