19.6.2023, dr.Marjan TOŠ

V počastitev letošnjega dneva državnosti bo na strelišču Strelskega društva (SD) Osek pri Sveti Trojici v Slovenskih goricah veliko strelsko tekmovaje v streljanju na glinaste golobe  v ekipni in posamični konkurenci.

Dvodvena prireditve, za katero je med slovenskimi strelci veliko zanimanje, se bo začel v soboto, 24. junija ob 8.00 uri in nadaljevala v nedeljo 25. junija, ko bodo proti večeru ob koncu tekmovanja organizatorji podelili nagrade in najboljšemu strelcu velik pokal državnosti.

Strelsko društvo iz Oseka, ki ga vodi prekaljeni in velikokrat nagrajeni strelec Vlado Šteinfelser, bo v okviru tekmovanja organizirano streljanje na prelet race na 20 golobov, pokalno posamično  tekmovanje v lovski in športni disciplini ter tekmovanje v ekipni konkurenci z možnostjo izbire discipline, ali lovsko ali športno. Ekipno tekmovanje  bo še posebej zanimivo, saj v Oseku pričakujejo najboljše ekipe lovskih družin in strelskih društev iz vse Slovenje.

Za nameček so pripravili tudi pokalno tekmovanje za veterane, ki se bodo pomerili v lovski disciplini, je povedal predsednik SD Osek Vlado  Šteinfelser.

Poskrbeli bodo za dobro počutje strelcev  in za vrhunske tekmovalne pogoje. Pokal dneva državnosti je že pred tridesetimi leti začela organizirati Lovska družina Dobrava iz Sv. Trojice. Ker pa njihovo strelišče več ne izpolnjuje zakonskih pogojev, so ga letos odpovedali in ga predali v organizacijo SD Osek. Tradicija  tekmovanja v občini Sv. Trojica se tako vendarle nadaljuje.

 

vlado steinfelser predsednik sd osek

Vlado Šteinfelser: »Na strelišču SD Osek bo v  soboto in nedeljo znova napeto«/Foto: Marjan Toš