12.5.2016, Mateja Kišek, mag. inž. gozd.


Gozdarski tehniki Lesarske šole Maribor so se udeležili lovskega tekmovanja Male zelene celice, ki je v organizaciji Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna in Lovske Zveze Slovenije 11. 5. 2016 potekalo v Postojni. Vsi sodelujoči dijaki so pokazali izjemno veliko znanja s področja lovstva, saj so bile razlike med skupinami izjemno majhne. Prvo mesto so zasedli dijaki Biotehniškega centra Naklo, drugo mesto bodoči gozdarski tehniki Maribor in tretje mesto bodoči gozdarji Srednje gozdarske in Lesarske šole Postojna.


Tematika letošnjega tekmovanja je bila precej obširna, saj je zavzemala področje lovskega orožja, načrtovanja in organiziranosti lovstva v Sloveniji, velike in male divjadi, ptic, ocenjevanja lovskih trofej in streljanje z zračno puško. Dijaki so morali opisati trofeje različnih vrst divjadi, prepoznati ptice, ki jih pogosto vidimo okoli svojega doma, opisati medveda, volka, risa, prepoznati različne naboje za puške in njihovo uporabnost.


Prav (ne)natančni streli so ob koncu zanimivega in napetega tekmovanja določili zmagovalca. Lesarska šola Maribor je pod vodstvom profesorice Mateje Kišek na tekmovanju sodelovala prvič. Sodelovanje na tekmovanju je plod odličnega sodelovanja šole z Lovsko zvezo Maribor. Dijaki so se res izkazali, kar nas lahko zelo veseli, saj je med njimi tudi kar nekaj bodočih lovcev, ki bodo svoje znanje s pridom uporabljali v različnih loviščih Štajerskega okoliša.


Tekmovanje bo v naslednjem letu potekalo na domačem terenu, v Mariboru, tako da se ponovno nadejamo odličnega rezultata in predvsem zabavnega druženja dijakov in spremljevalcev.

dscn7208

dscn7236

dscn7200