20.6.2017, dr. Marjan TOŠ

Pri lovski koči na Vurmatu  pri Sv. Duhu na Ostrem Vrhu je bilo praznično druženje lovcev in številnih domačinov iz tega dela Kozjaka ob 70-letnici Lovske družine Vurmat. Ob tej priložnosti so izvedli bogat kulturni program  in ob zvokih rogistov mariborske LZ  razvili novi lovski prapor. V varovanje ga je svečano prejel praporščak Jože Maček –Škofov Pep.

Obiskovalce je nagovoril in pozdravil starešina LD Vurmat Rudi Maček, ki je tudi na kratko orisal zgodovino tega uspešnega kolektiva zelene bratovščine. Lovci s tega dela Kozjaka zgledno skrbijo za lovišče in vzorno sodelujejo s kmeti in gozdnimi lastniki pri preprečevanju škode po divjadi. Vključeni so tudi v delo Lovske zveze Maribor, zato jim je njen predsednik Marjan Gselman ob 70-letnici podelil posebno spominsko priznanje. Lovcem so se za predano delo v dobro narave in divjadi zahvalili tudi župani občin Podvelka, Ruše in Selnica ob Dravi. Vurmaški lovci gospodarijo s 2510 hektarji sredogorskega lovišča, v katerem je glavna divjad srnjad, imajo pa tudi gamse, jelenjad in divje prašiče. Pred leti  sta  njihovo lovišče krasila  tudi divji petelin in gozdni jereb.

Slovesnosti se je udeležila tudi močna delegacij pobratene LD Dobrava v Slovenskih goricah, ki jo je vodil starešina Franc Slekovec. Ta je lovskim prijateljem iz Kozjaka podaril spominsko sliko z motivom fazana in se jim v priložnostnem nagovoru zahvalil za plodno sodelovanje. Ob jubileju so vurmaški lovci izdali zajetno barvno foto monografijo z naslovom Naših 70 let, ki jo je uredil Slobodan Tatalovič.

 

zahvale ld vurmat - 18.6.2017 213

Rudi Maček, starešina LD Vurmat izroča zahvalo starešini LD Dobrava Francu Slekovcu.

(Foto: Slobodan Tatalovič)

novi prapor ld vurmat