10.9.2018, dr. Marjan TOŠ

V Bruslju je bila  volilna generalna skupščina Federacije evropskih lovskih zvez - FACE. Za novega predsednika tega  uveljavljenega in pomembnega  evropskega združenja nacionalnih zvez za lov in varstvo divjadi je  kandidiral samo Torbjörn Larsson, predsednik Švedske lovske zveze.  Kot kandidata ga je podprla tudi Lovska zveza Slovenije (LZS) in je bil izvoljen soglasno.

V slovenski krovni lovski organizaciji so prepričani, da bo novi predsednik evropskih lovcev  spremenil način dela in uredil razmere v organizaciji FACE. Največji problem FACE v preteklem mandatu je bil poleg fluktuacije zaposlenih strokovnjakov tudi  izstop največje evropske lovske zveze, francoske FNC, ki šteje kar milijon in pol članov. Na volilni skupščini FACE v Bruslju je bil za  podpredsednika evropske zveze in člana izvršnega odbora je bil prav tako soglasno izvoljen predstavnik  Lovske Zveze Slovenije  Srečko Žerjav.

Naj ob tem zapišemo, da je LZS zelo dejavna in aktivna članica evropskega združenja FACE in  sodeluje v iskanju številni strokovnih  in zakonodajnih rešitev v dobro narave in divjadi.


Fotografija: Torbjörn Larsson (levo) ,  novi predsednik FACE v družbi predsednika LZS mag. Lada Bradača ( Foto: arhiv LZS)