29.10.2018, dr. Marjan TOŠ

Na tradicionalnem jesenskem srečanju in skupnem lovu na malo divjad v revirju Dobrava na območju  Spodnje Senarske in v Spodnjih Verjan so se zbrali člani pobratenih lovskih družin (LD) Vurmat iz Sv. Duha na Ostrem vrhu iz Kozjaka  in Dobrava iz Svete Trojice v Slovenskih goricah.

Letos jim je bilo naklonjeno celo vreme in skupaj so preživeli lovsko-tovariško obarvani jesenski dan. Pred lovom s se zbrali v lovskem domu v Dobravi, kjer sta vse udeležence nagovorila in pozdravila starešina LD Dobrava Franc Slekovec in  lovovodja Jure Toš. Lovcem sta zaželela dober pogled in  prijetno počutje v Slovenskih goricah. Letos so bili   kozjaški lovci  deležni obilnega daru  boginje Diane, saj so uplenili 9 fazanov,  eno raco mlakarico in dve zvitorepki. Po zaključnem pozdravu uplenjeni divjadi so se zadržali na krajšem prijateljskem druženju in »zadnjem pogonu« v lovskem domu in se  za nameček pomerili še v streljanju na glinaste golobe.

 ld dobrava

Fotografija: Prijateljevanje  slovensko-goriških in kozjaških lovcev v Dobravi in na Vurmatu  traja že več kot 40 let (Foto: Marjan Toš)