V Cafovi ulici so zadišale lovske dobrote, ki so pritegnil  množico obiskovalcev – Izjemna promocija Lovske zveze Maribor z odmevnim nastopom lovskih rogistov

 21.12.2018, dr. Marjan TOŠ

Po uspešnem letu, ko so njeni študenti spet poželi kup nagrad na najprestižnejših svetovnih in domačih tekmovanjih, je Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT) tudi  pred letošnjimi prazniki ponovno povabila na enega svojih najbolj odmevnih in prisrčnih dogodkov - Cafoodfest. Cafova ulica je že tretjič postala prizorišče uličnega kuharskega tekmovanja, ki mu sami pravijo kar božični kulinarični vrtiljak. Z uličnimi prigrizki, ki izvirajo iz prehrambne tradicije Maribora in okolice, se je predstavilo sedem skupin študentov VSGT ter dijakov mariborske srednje gostinske šole in IC Piramida. Pripravljene jedi so prodajali po promocijski ceni, gosti pa so lahko glasovali o najbolj okusni jedi. Letošnjo kulinarično rdečo nit Cafoodfesta je navdihnila Lovska zveza Maribor, ki je v sodelovanju s šolo neverjetno posrečeno opozorila na sodobno lovstvo in seveda na uporabo divjačinskega mesa.  

Med drugim je s stojnic dišalo po pečeni krvi, divjem prašiču z domačim kimčijem pa po pohorski juhi, žgancih s peno kislega mleka in ocvirki, skupina študentov iz Bele krajine je pripravljala divjačinski golaž z metliško črnino. Vse torej v znamenju lovske kulinarike. Nastopili so šolski bend Ambasador pa pevka Flora Ema Lotrič, ognjena skupina Čupakabra, klovnesa Olga, piko na i je pristavila baletna točka baletnega solista Antona Bogova s soplesalko v koreografiji Valentine Turcu. A uvod v čarobni večer je bil seveda lovsko obarvan, saj so mogočno zazveneli lovski rogovi in ogreli dlani obiskovalcev. Mariborski lovski rogist so še enkrat dokazali, da so ambasadorji lovske kulture in naravnost praznično- milozvočno  je po mestu odmevala  melodija za lovske rogove.  Doživeli smo torej lep, lovsko kulturno in lovsko-kulinarično obarvani večer, ki napoveduje nove začetke široke promocije lovstva na mariborskem območju. To je bil  šele začetek, prihodnje leto bo Lovska zvez Maribor pripravila obsežnejši program, sta vidno zadovoljna povedala predsednik Marjan Gselman in Damir Koblar, mladi član UO LZ Maribor, ki je začrtal projekt in pri realizaciji tesno sodeloval z omenjeno šolo.

Fotografije:

Božidar Kunej