dr. Marjan Toš, 28.6.2021

28. POKAL  DRŽAVNOSTI DAMIJANU VNUKU V PEČAROVCE

Ekipni naslov v Osek, pokal v športnm streljanju v Trnovsko Vas, veteranski pokal pa v Kungoto

Na strelišču Lovske družina Dobrava v Slovenskih goricah je bilo že 28. tekmovanje v streljanju na glinaste golobe za pokal dneva  državnosti.

Strelci iz Lovskih družin (LD ) in  iz Strelskih društev ( SD ) iz vse Slovenije  so se  pomerili v ekipni in posamični konkurenci. Med njimi so bili tudi lovci-veterani,starejši od 60 let. Tekmovanje je bilo izjemno zanimivo, saj je  tekmovalcev za prestižni pokal dneva državnosti  doseglo enake rezultate in so morali ob koncu tekmovanja še enkrat na strelišče, kjer so v razbruljivi končnici dokazovali ostrino očesa in mirnost roke. Letošnji dobitnik pokala v počastitev dneva državnosti in 30-letnice slovenske osamosvojitve je  Damijan Vnuk iz LD Pečarovci pred Jožetom Perkom iz LD Lenart in Jožetom Kaučičem iz SD Skakovci.Med veterani je slavil  Danijel Marhold iz LD Kungota pred  Vladom Steinfelserjem iz LD Dobrava in bratom Andrejem Marholdom prav tako iz LD Kungota. V  še vedno  priljubljeni športni disciplini trap je v Dobravi  zanesljivo slavil   Davorin Toš iz LD Trnovska Vas, drugi je bil  mladi in nadarjeni strelec Lan Gomboc iz Fokovcev in tretji Nagy Robert prav tako iz Fokovcev. V ekipni konkurenci je zmagala ekipa SD Osek pred ekipo  LD Vurmat iz Svetega Duha na Ostrem vrhu in LD Kungota.

Pokale sta zmagovalcem podelila starešina LD Dobrava Franc Slekovec in strelski referent Srečko Hojnik. Kot zanimivost naj zapišemo, da je bilo med letošnjimi udeleženci  strelske prireditve v Dobravi v Slovenskih goricah veliko mladih strelcev, kar je dobra popotnica za ohranjanje  tradicije lovskega strelstva.

 

Fotografija: Zmagovalci  tekmovanja za pokal državnosti v Dobravi Jože Kavčič, Damijan Vnuk in Jože Perko(od leve) / Foto Marjan Toš/