ld-polskava

foto: Andrej Ivančič

Naslov:  Lovska družina Polskava

             Bukovec 2

             2314 Zg. Polskava

Odgovorna oseba: Franc RAVNJAK  tel. št. 041 858 981  e-mail:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Spletna stran www.ld-polskava.si

V LD je včlanjenih 59 lovcev od katerih ima 4 lovcev status lovskega mojstra, 11 lovcev status lovskega čuvaja, 11 lovcev status preglednika mesa uplenjene divjadi in 5 lovcev status lovskega strelskega sodnika.

Lovišče obsega 3955 ha skupne površine, od tega je 3558 ha lovne površine. Lovišče je pretežno nižinsko, del lovišča pa je srednjegorski. N.m.v. znaša  od 250 do 400 m. Najpomembnejša divjad je srnjad, gospodarijo pa tudi z jelenjadjo in divjim prašičem, ki pa sta prehodna divjad. Lovci LD vlagajo velike napore za repopulacijo male divjadi, predvsem fazana in jerebice. V ta namen imajo svojo valilnico za fazane in jerebice. Pri njih lahko zainteresirani kupijio kebčke, odrasle fazane in jerebice za vlaganja v svoja lovišča. Na ti dve vrsti divjadi izvajajo tudi lovni turizem.

V revirju Bukovec ima LD zgrajeno novo strelišče na glinaste golobe, ki ga lahko za treninge uporabljajo tudi drugi zainteresirani. Treningi se v poletnem času izvajajo vsako sredo od 17. ure dalje. V dogovoru z vodstvom LD, pa se treningi lahko izvajajo tudi izven tega termina.

Na Pragerskem nasproti strelskega centra Gaj opravljajo tudi z ribniki. 

Odgovorna oseba za upravljanje z ribniki je Jože Emih tel. št. 070 825 081.

V lasti imajo lovski dom, ki je namenjen gostinski dejavnosti in lovsko kočo v revirju Kalše, ki jo uporabljajo lovci LD Polskava, izdajajo jo pa tudi manjšim skupinam v najem. Kapaciteta lovske koče je do 15 gostov.

 

NAČRT RAVNANJA ZARADI AFRIŠKE PRAŠIČJE KUGE

Lovska družina Polskava je v skladu s 4. in 14. členom Zakona o nujnih ukrepih zaradi afriške prašičje kuge pri divjih prašičih (Uradni list RS, št. 200/20) pripravila načrt ravnanja upravljavca lovišča, ki je dostopen za ogled na spodnji povezavi.

pdfLD Polskava - nacrt ravnanja upravljalca lovisca apk.pdf