ld-slovenska-bistrica

foto: Andrej Ivančič

Naslov: Lovska družina Slovenska Bistrica

            Zg. Bistrica 25

            2310 Slovenska Bistrica

Odgovorna oseba: Branko SOVIČ  tel. št. 031 624 422 e-mail:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Lovišče LD Slovenska Bistrica obsega skupaj 4157 ha, od tega je 3658 ha lovne površine. LD upravlja s srnjadjo, jelenjadjo in divjim prašičem, gams pa je prisoten v lovišču občaso. V nižinskem delu lovišča lovci vlagajo velike napore za povečanje števičnosti male divjadi, predvsem fazana. Lovišče je srednjegorsko.

V LD je včlanjenih 75 lovcev od katerih ima en lovec status lovskega mojstra, 7 lovcev lovskega čuvaja, 6 lovcev preglednika divjadi in 5 lovcev lovskega strelskega sodnika.

LD ima v lasti lovski dom na Zgornji Bistrici katerega daje LD v najem in se v njem nahaja gostinski lokal Lovska koča Picerija GAMS.

 

NAČRT RAVNANJA ZARADI AFRIŠKE PRAŠIČJE KUGE

Lovska družina Slovenska Bistrica je v skladu s 4. in 14. členom Zakona o nujnih ukrepih zaradi afriške prašičje kuge pri divjih prašičih (Uradni list RS, št. 200/20) pripravila načrt ravnanja upravljavca lovišča, ki je dostopen za ogled na spodnji povezavi.

pdfLD Bistrica - nacrt ravnanja upravljalca lovisca apk.pdf